Het liefst heb je een paar dagen na de start van je zoektocht naar een kamer al succes. Helaas is dit niet altijd haalbaar. Lange wachtlijsten weerhouden kamerzoekenden ervan om snel een kamer te vinden. Gelukkig zijn er veel trucjes die je helpen bij het vinden van een geschikte woning. Hieronder geven we 5 tips die je zeker zullen helpen.

Gebruik je netwerk

Vaak kunnen mensen om je heen hun oren en ogen openhouden om jou te helpen. Vraag dus je oom, docent, trainer, zus, vrienden en baas om je te waarschuwen als ze ergens een mooie kamervacature langs zien komen.
 

Reageer veel en snel

Het is nooit slecht om simpelweg heel veel te reageren op verschillende kameradvertenties. Hoe meer je reageert, hoe meer kans op een kamer. Vaak is een beller sneller, maar je kan ook eenvoudig een berichtje naar de verhuurder sturen, zoals op Kamers in Nederland. De persoon achter de advertentie krijgt dan via Facebook een bericht, dat hij of zij vaak snel leest.
 

Gebruik social media

Het komt vaak voor dat studenten hun kamer via Facebook vinden. Ze liken verschillende kamerpagina’s en zien daardoor vaak studentenkamers voorbij komen in hun tijdlijn. Ook is de mogelijkheid om te ‘taggen’ heel handig op Facebook, omdat je zo snel en gemakkelijk iemand kan attenderen (of geattendeerd kan worden) op een kamer. Wat wellicht ook een handige tip is, is om achter je Facebook-naam ‘Zoekt kamer in *stad*’ te plaatsen. Zo zien je vrienden direct dat je op zoek bent naar een kamer.
 

Schrijf je in bij een woningbouwvereniging

Voor maar een paar euro kan je je inschrijven bij een woningbouwvereniging. Dit is handig als je student zeker weet in welke stad je gaat studeren en dus wilt wonen. Hoe vroeger je je inschrijft, hoe meer kans op een kamer.
 

Word lid van een studentenvereniging

Als je je aansluit bij een studentenvereniging, dan heb je veel kans op een kamer. Deze verenigingen hebben namelijk studentenhuizen waar je als lid in kan wonen. Daarnaast is zo’n vereniging vaak goed voor je netwerk.